Szuper hírem van!

január 10, 2020

Sziasztok!

Persze, már önmagában az szuper, hogy péntek van, ám én ezt még megfejelem egy nem akármilyen hírrel a szülihét alkalmából. Nagyon izgatottan vártam a pillanatot, hogy végre elmondhassam nektek: a Sagittarius blogregényem első része kiadásra került ebook formájában!

Forrás: Pinterest
Egy rendkívül nagylelkű felajánlásnak és az egyik barátnőm szemfülességének köszönhetem, hogy ez megtörtént. Az Underground Kiadó ugyanis december 25-30-a között felajánlotta oldalán, hogy a beküldött kéziratokat ingyen kiadja e-könyvként, majd segít is a további értékesítésben.  A hírt barátnőm fedezte fel és én örökké hálás leszek neki ezért.

Ha szeretnétek támogatni engem, a történetet és a blogot, akkor itt érhetitek el a könyvet:


Azoknak pedig, akiket érdekelnek a "piszkos" részletek, elmesélem, hogyan is zajlott a folyamat.

Forrás: Pinterest
Tekintve, hogy eddig egy teljesen elkészült kéziratom létezik, ezért nem is volt kérdés, hogy a Sagittarius jöhet csak szóba a kiadás során. Ám rendkívül bizonytalan voltam az elején, aminek több oka is volt. Először is: a történet már egyszer nyilvánosságra került itt, a Pergamen Helyetten. Mi volt az ellenérv? A kiírásban nem szerepelt az a feltétel, hogy egy, eddig sehol sem publikált művet lehet csak beküldeni és így kétségkívül olyanokhoz is eljuthat a történet, akik nem látogatnak a blogra. Második félelmem azonban az volt, hogy a Sagittariust soha nem szántam kiadásra. Persze, eljátszik a gondolattal az ember, de mindenki, akit egy kicsit is érdekel a könyvkiadás az tudja, hogy ez mennyire macerás és még inkább költséges dolog. Amikor erre gondoltam, nyilván az ingyenes szó lebegett a szemem előtt. Ám még így is ott bujkált bennem a kínzó kérdés: van elég jó a Sagittarius ahhoz, hogy kiadásra kerüljön? Végül úgy döntöttem, hogy ez nem az én tisztem eldönteni. Hogyan is tehetném? Írójaként teljesen máshogy tekintek Cassyre és társaira, így tiszta fejjel nem válaszolhatok erre a kérdése. Ezt rábízom azokra, akik időt szánnak a történetre és elolvassák.

Az ebook tökéletes köztes megoldásnak tűnt. Egyfajta próbája a történetnek és önmagamnak is. Ráadásul jóval kötlséghatékonyabb megoldás nekem is, és a vásárlóknak is. 

Mikor végre valahára eldöntöttem, hogy belevágok, átolvastam a teendőket.

Az Underground Kiadó oldalán közzétettek egy letölthető, word típusú sablont, amely tartalmazta azokat a paramétereket, amik alapján a dokumentum szerkesztését meg kellett csinálni. Nagy szerencsém volt, hogy pár hónappal ezelőtt újra elolvastam a sztorit, átírtam pár elütési és fogalmazásbeli hibát. Tettem mindezt azért, mert ki akartam nyomtatni, hogy láthassam a Sagittariust "könyvként" a valóságban is, ne csak virtuálisan. (Persze itt abszolút házikészítésű könyvet kell elképzelni.)

Nem tudom, hogy az egyszerű véletlennek, a jó szerencsémnek, vagy valamilyen sugallattnak köszönhető, hogy akkor rászántam magam és elvégeztem ezeket a korrekciókat, de utólag nagyon hálás vagyok. Mivel tisztában voltam vele, hogy ezek megtörténtek, nyugodtabb szívvel fogtam bele a kiadásba. Ez is új lendületet és magabiztosságot adott, ami nagyon is rámfért.

Miután úgy ítéltem meg, hogy a Sagittarius részemről készen áll, regisztrálnom kellett szerzőként az Underground Kiadó oldalán. Ennek részleteiről nem adnék ki indormációkat, főként azért, mert rendkívül unalmasnak találnátok, hiszen egy általános regisztrációs folyamatot kell elképzelnetek. Ezt követte a dokumentum és az általam használni kívánt borító feltöltése.

A másik, számomra merész döntés az volt, hogy saját nevemen publikáltam a könyvet, nem pedig a blogon használt Henna néven. Őszintén szólva hirtelen elhatározás volt, de nem bántam meg. Itt is közzétettem már magamról fotót és elérhető többek között az instagram oldalam is, szóval akit nagyon érdekel szerény személyiségem, ő így is, úgyis megtalál. Ezért döntöttem végül a hivatalos nevem mellett. Ettől függetlenül itt továbbra is Hennaként leszek jelen; ez valahogy már összefonódott a bloggal, úgyhogy nem szeretnék változtatni.

Nem sokkal az adatok és a Sagittarius feltöltése után kaptam egy emailt, amelyben elküldték az első ebook változatot, amit jóvá kellett hagynom. Maximalizmusom itt is befigyelt és elég szőrszálhasogató voltam, szóval nyilván változtattam benne néhány helyen, de végül azért csak sikerült áldásomat adni rá. Mindez megtörtént december 30-án.

Január negyedikén este érkezett a következő üzenet, ami már azt a linket tartalmazta, ahol megtalálom a hivatalosan is megjelent könyvemet, és amit a bejegyzés elején most veletek is megosztottam.

Hivatalosan megjelent könyvem. Egyszerre fog el az örömujjongás és a libabőr.

Remélem, ti is velem tudtok örülni és boldogan fogadjátok a hírt.

Persze, mindez felvet egy kérdést: milyen változásokkal jár ez a blogon? A link, amelyen megvásárolható a könyv a blog oldalsávjában elérhető lesz nem sokára, ám ezen kívül egyelőre nem terveztem más módosítást. Tudom, butaságnak tűnhet a Pergamen Helyetten is fenthagyni a történet fejezeteit, ám a jelenlegi látogatottság nem akkora mértékű, hogy emiatt megfosszalak Titeket, a blog olvasóit az első résztől. Azonban nem véletlenül használtam az egyelőre kifejezést: a jövőben ez módosulhat.

Jó hír még, hogy természetesen a folytatás fejezeteit először itt fogom közzétenni, tehát nem kell várni, hogy egy újabb ingyenes könyvkiadás lehetősége szembejöjjön velem. 😄

És a folytatás talán közelebb van, mint gondolnátok... 😉

Ezek is tetszeni fognak:

4 megjegyzés

  1. Hatalmas gratuláció! :D Csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kykky!

      Nagyon szépen köszönöm! ^^

      Henna

      Törlés
  2. Nagyon gratulálok! :)
    Olyan piszkos részletek után lehet kíváncsiskodni, hogy mit jelent az pontosan, hogy segítenek a további értékesítésben?
    Amúgy a szokásos mínusz hármas tempómmal találtam meg a bejegyzésed, de legalább azóta eltelt egy kis idő... Szóval érzékelsz valami változást így ezek után? Te szerzőként látsz statisztikákat az eladásokról? Mennyire reklámozod a blog mellett más felületeken a könyved, és mennyire térül ez meg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Először is köszönöm! A gratulációt és a kérdéseidet is. :)
      A további értékesítés annyit jelent ebben az esetben, hogy több weboldalon is megtalálható lesz a könyvem. Például ezen a linken a booklineon is láthatod már: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Baumann_Helga_Sagittarius&id=49049&type=250

      Mivel kellett regisztrálnom az underground oldalán, ezért van saját profilom, ahol van egy úgy nevezett "Jutalék" fül, amire ha rákattintok, akkor látom az eladásokat. Ami időközben nálam is felmerült kérdésként, hogy ezen az oldalon minden másik weboldalon keresztül eladott példányaimat is látom e vagy csak az Underground webshopjában értékesítetteket. Erre még nem tudom a választ.
      Őszinte leszek, az önmarketingbe még nem vágtam bele. Persze, itt a blogon beszámoltam arról, mi történt, de eddig úgy alakult, hogy a blog és a valós életem elhatárolódott egymástól. Ahhoz pedig még túl gyáva voltam, hogy a magán profilomon is hirdetni kezdjem a könyvemet. Ha ez megtörténne és a családom és a barátaim is részt vennének a terjesztésben, akkor biztosan komolyabb statisztikákról számolhatnék most be, de annyira hirtelen történt ez a könyvkiadás, hogy erre a lépésre még nem sikerült felkészíteni magamat. Az öndicséret, az önmenedzsment soha nem ment túl jól, és tény, hogy akkor vagyok a leginkább zavarban és akkor vagyok a legszégyenlősebb, ha az írásaimról van szó. Sőt, mondok még durvábbat, sok barátom nem is tudja, hogy egyáltalán írok. Szóval emiatt nekem ez egy nehéz lépés, amire lassan készítem fel magamat.
      Persze, ha valakinek ez kevésbé okoz gondot és könnyebben mer büszke lenni a munkájára, mint én (igen, az önszidalmazás annál jobban megy xD), akkor szerintem el lehet érni olyan számokat, amik jövedelmezővé teszik ezt a megjelentetést.
      Igazából nem volt költség, amivel ez az egész járt volna, így nincs befektetésem sem, aminek meg kéne térülnie. Tulajdonképpen ezért is vágtam bele, hiszen veszíteni valóm sincs.
      Remélem, sikerült megválaszolnom a kérdéseidet. :) Ha vannak még, nyugodtan tedd fel, bármire szívesen válaszolok. :)

      Törlés

Írásaimmal itt is találkoztok

Ha kihívásra vágysz

Világdarabok játék