2019 legnépszerűbb idézetei

január 07, 2020

Sziasztok!


A szülihét újabb napján bemutatom nektek a tavalyi év három legnépszerűbb idézetét. 2019-ben kezdtem el azt a szokást, hogy hétről hétre új, számomra akkor éppen sokat jelentő idézetet mutatok meg nektek és ezt idén sem szeretném megszüntetni.

Forrás: saját készítés a canva.com oldal segítségével
Egyik barátom szerint az idézetek "ártalmasak a világra". Drámai kijelentés, de valahol értem a miértjét. Sokan úgy puffogtatják az okosságokat, mint a vaktöltényeket. Valójában cél nélküliek, vagy ha van is nekik, akkor az olyan felszínes, hogy inkább bár ne lenne. Én próbálok olyanokat hozni nektek, amik valamilyen módon kifejezik az érzéseimet, utalnak a velem történtekre. Másokra tekintve könnyen ítélkezünk, ám saját magunk megítélésénél néha könnyebb mások által kimondott szavakat felhasználni.

Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel? Ha olvastok egy könyvet,  láttok egy filmet, hallgattok egy zenét akkor gyűjtetek ki belőle idézetet vagy ti is úgy látjátok, hogy több kárt okoznak, mint hasznot?

Amíg a véleményetekre várok, addig hadd mutassam meg nektek a már beígért, népszerű idézeteket.

(A helyezésre kattintva eléritek az idézet eredeti bejegyzését.)


A győztes a 2. hét idézete lett, ami őszintén szólva, engem is nagyon meglepett. Elevenítsük fel, hogy melyik is volt az:

"Bármennyire igyekszik is az ember, hogy egyetlen élete legyen, mások ezer életet látnak bele, ez az oka annak, amiért képtelenek vagyunk elkerülni, hogy bajba keveredjünk."
- Alessandro Baricco: Vértelenül


Ugrunk egy nagyot az időben, ugyanis ezt a helyezést a 33. heti idézet érte el. Nem csoda, hiszen egy igazi legenda szavai azok:

"Semmit sem lehet várni egy olyan világtól, ahol akkor is probléma vagy, ha te vagy a megoldás."
- Toni Morrison


Ezt megszervezni sem lehetett volna jobban, ugyanis a harmadik helyezett a harmadik hét idézete lett. Mindenki kedvenc professzorra le sem maradhatott a listáról!

"A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában."
- J.K.Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája (Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore)



Ezek is tetszeni fognak:

0 megjegyzés

Írásaimmal itt is találkoztok

Ha kihívásra vágysz

Világdarabok játék