Write Tag 04. – Ő volt a legkisebb a három testvér közül.

január 08, 2020

Sziasztok!

Ez az év is egy jó Write Tagel kezdődik, hurrá! Kifejezetten imádom ezeket, szóval nagy öröm volt, hogy a kihívás kitalálója, Lia ismét gondolt rám. Ezúton is köszönöm neki! Az ő oldalát IDE kattintva éritek el, a kihívott személy is innen tudja átmásolni a szabályokat és a kérdéseket.

Az időzítés is tökéletes volt, hiszen pont a Pergamen Helyett szülihete van! Micsoda kegyes véletlen! Így a mai napi születésnapi bejegyzés a kihívás teljesítése.

Forrás: Pinterest

Szabályok:
 1. Másold be a szabályokat és a kérdéseket a bejegyzésed elejére!
 2. (Ha másolásvédelem van az oldaladon, jelöltjeidet irányítsd a Tintaszerkezetek oldalra, innen el tudják vinni a dolgokat.)
 3. Linkeld annak a nevét, aki jelölt téged!
 4. Válaszolj a kérdésekre!
 5. Ha van ötleted, használd ki a +1 lehetőséget! 
 6. Jelölj te is bloggereket a játékra és linkeld az oldalukat!
 7. Értesítsd őket a jelölésről!
Kérdések:
 1. A főszereplőd / fontosabb szereplőid megalkotásakor kitalálod-e a családjukat is?
 2. Meg szoktak jelenni a szereplők családtagjai is a történeteidben?
 3. A karakter jellemében, értékrendjében, szokásaiban, stb. mennyire játszik szerepet a családi háttere, a családban betöltött helye, szerepe?
 4. Van-e kedvelt családszerkezeted, amit gyakran adsz a karaktereidnek?
 5. Fedeztél már fel hasonlóságot a szereplőd családja és a sajátod között? (Opcionális kérdés)
 6. Építettél-e már konfliktust valamiképp a család vagy adott családtag köré?
 7. Melyik családtagokat ábrázolod a leggyakrabban, ill. legritkábban?
 8. Melyik családtagokat találod ki, ábrázolod könnyen és kiket nehezebben?
 9. Milyen főszereplő – család viszonyokat mutattál be eddig?
 10. Van-e valami érdekességed, gondolatod a (fő)szereplők családjával kapcsolatban, amit elmesélnél? 🙂
 11. +1 Bármit kérdezhetsz, ami a témához kapcsolódik. (De ne felejtsd el ezt a szöveget is bemásolni, hogy a te jelölted is kitalálhasson valamit!)
Válaszok:
 1. Igen, minden alkalommal. Attól függően dolgozom ki a családtagok jellemét, hogy ők mekkora szerepet kapnak a történetben, de pár alap dolgot mindenképp meghatározok velük kapcsolatban is. Név, foglalkozás, személyiségjegyek és természetesen azt, hogy az adott főszereplőm milyen kapcsolatban van/volt velük.
 2. A legtöbbször igen. Akkor is biztos megemlékezik a családtagjairól a szereplőm, ha azok már nem élnek. Viszont jellemzőbb, hogy ők is aktív résztvevői a történetnek.
 3. Általában úgy szoktam csinálni, hogy előbb meghatározom, milyennek szeretném a karakteremet, aztán elkezdem szétbontani, hogy miért lett olyan, amilyen. Így tehát a korábbi, akár gyerekkori eseményeket találom ki úgy, hogy azok olyan eredménnyel szolgáljanak, amilyet szeretnék. Saját magamon is látom, hogy mekkora befolyással volt/van rám, a személyiségemre a családi hátterem, így a karaktereim esetén is igyekszem figyelni erre.
 4. Van némi hasonlóság az eddigi főszereplőim között ilyen téren. Valamilyen formában "elvesztik" a családjukat; legyen szó elhalálozásról, vagy csak egy szimpla elköltözésről. A karaktereket számukra új élethelyzetbe, környezetbe helyezem, ami együtt jár azzal, hogy a gyerekkort - és bizony ezzel együtt sokszor a szülőket, testvéreket is - hátrahagyják bizonyos értelemben.
 5. A saját családom első sorban rám gyakorolt hatást, így tehát arra is, hogy miképpen látom az embereket, vagyis miképpen alkotom meg a karaktereimet, de konkrétan egyik családtagomat sem írtam még bele a történetbe. Talán nagymamám az egyedüli kivétel, akit képzeltem már bele egy kedves és jószívű, támogató szerepet betöltő karakterbe.
 6. A legelső blogregényem, a Veszélyes Álmok egyik központi témája volt a családi konfliktus. Abban a főszereplőm édesanyja halála után annak rokonaihoz, tehát saját nagymamájához, nagynénjéhez és nagybátyjához került, akikkel azonban még soha nem találkozott. Ott a családtagok között húzódó feszültségre sok mindent építettem.
 7. Leggyakrabban a szülőket, legritkábban a testvéreket. Valahogy a főbb szereplőim eddig mind egykék voltak, ami azért furcsa, mert nekem három öcsém is van. Bár lehet, hogy pont ez az oka. Pontosan tudom, hogy milyen bonyolultak lehetnek a testvéri kapcsolatok és a szereplőim életébe eddig rendszerint más bonyodalmakat szőttem bele. Persze tény, hogy a főszereplőim eddig mind szereztek olyan barátokat, akikre később aztán testvérként tekintettek, de azért az mégsem ugyanaz.
 8. Talán az előző válaszomban benne volt a mostani is. Azt hiszem, a testvéreket kreálom meg a legnehezebben és talán az édesanyákat a leggyorsabban. Könnyűnek persze azt sem mondanám.
 9. A Veszélyes Álmok főszereplő-család viszonyt már említettem. A Sagittariusban az egyik főszereplőm, Cassy szintén egyke, de szülei élnek. Azonban ott kezdődik a történet, amikor elköltözik tőlük. A másik fontosabb karakter Nate pedig árva.
 10. Talán csak annyi, hogy nem szabad elfeledkeznünk róluk. Még ha nem is kapnak semmilyen szerepet, akkor is nagy hatással voltak a karakterünkre, így ha csak magunknak is, de mindenképpen érdemes kidolgozni ezt a szálat.
Kihívottam a játékra:


Remélem, elfogadod a kihívást. :)

Ezek is tetszeni fognak:

4 megjegyzés

 1. Kedves Henna!

  Jó volt olvasni a válaszaidat, köszi, hogy elfogadtad a kihívást. ^^
  A hármas pontnál nagyon bólogattam, én is így szoktam csinálni. :D Arra egyébként kíváncsi leszek, lesz-e bárki, akinek nem a szülőket vagy valamelyik szülőt a legkönnyebb megalkotnia? Mert én is kapásból őket mondanám a leg-, hát, nem is biztos, hogy legkönnyebbnek, de akik leghamarabb megvannak. Na, majd kiderül.

  Köszönöm a játékot! :)

  Boldog Szülihetet a blogodnak, no és neked! ^^

  Üdv:
  Lia

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drága Lia!

   Mindig örülök a kihívásoknak. ;)

   Igazából meglepett, amikor jobban belegondoltam és arra jutottam, hogy a szülőkkel van "könnyebb" dolgunk. Olyan furcsa nem? Mert hát a szülő-gyerek kapcsolat közben meg olyan bonyolult dolog. Érdekes.

   Köszönöm a köszöntést is. :D

   Henna

   Törlés
 2. Kedves Henna!

  Nagyon szépen köszönöm a jelölést, drága vagy! :) Hétvégén el is készítem a bejegyzést!
  Puszi, Szatti

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Szatti!

   Örülök, hogy elfogadod. Alig várom, hogy olvassam a válaszaidat. :)

   Henna

   Törlés

Írásaimmal itt is találkoztok

Ha kihívásra vágysz

Világdarabok játék