Megfigyelni való hétvégére

október 20, 2017


Így induljon minden hétvége!

Mosolyra görbülhet a szánk, amiért a hétfő ezúttal henyélőnappá alakul, ám nem csak emiatt örülhetünk az októbernek. Igazán megéri a hétvégén keresni egy lámpafényektől, neonreklámoktól mentes kis területet, ahol tátott szájjal fejünket felfelé fordíthatjuk, és addig bámuljuk a csillagos eget, amíg be nem görcsöl a nyakunk.

Miért bátorítalak ilyesmire benneteket?

Mert ezen a hétvégén figyelhetünk meg egy igazán látványos törmelékhalmazt, pontosabb nevén meteorrajt. A Halley-üstökösnek köszönhetjük a jelenséget, ugyanis ő hagyta hátra ezt a "szemetet", amivel bolygónk egy évben kétszer találkozik.

A mostani, vagyis októberi időszakban Orionidáknak nevezzük a meteorrajt, ami egyébként az Orion csillagképről kapta a nevét. Ki nem találtátok volna, mi? xD

A legjobban ezen a hétvégén, a hajnali órákban láthatjátok majd a meteorraj okozta fényeket, de az igazán éleslátásúak és szerencsések akár november elejéig találkozhatnak a jelenséggel.

Ha esetleg bővebb információt is szeretnétek a meteorrajról, akkor keressétek fel a bejegyzés forrásaként szolgáló oldalt, amit ide kattintva érhettek el.

Szóval elő egy meleg pléddel, egy bögre teával - vagy egy üveg sörrel, kinek mi az ízlése... - és irány a szabad ég alá csillaglesők!

Meteoros estét! ;)


Ezek is tetszeni fognak:

0 megjegyzés

Írásaimmal itt is találkoztok

Ha kihívásra vágysz

Világdarabok játék