december 01, 2017


Sziasztok Fecnikukkolók!

Biztos észrevettétek, hogy a Papírfecnik új, téli designt kapott! Ennek egy elég egyszerű oka van:

IMÁDOM A DECEMBERT!

Tudom, tudom. Szürke, cuppogós latyak, hideg szél és tömeg mindenhol. Igen, ebben teljesen igazatok is van, de minek koncentráljunk ezekre, amikor csomó jó dolgot is tartogat az év utolsó hónapja?!

Lessétek meg, mi az az öt dolog, ami az évnek ezen szakaszán feldob és hátha ti is elfelejtitek a rossz dolgokat legalább egy percre. ;)


1; Hó

Én is városban élek, úgyhogy pontosan tisztában vagyok a fehér csapadék minden negatívumával is, de most őszintén: van szebb egy hófedte tájnál? Talán sok mindent elárul rólam - talán semmit -, hogy én pont ebben a lehetetlen időszakban szeretnék folyton kirándulni menni. Ilyenkor vagyok a legelfoglaltabb. Ilyenkor van a leghűvösebb. Ilyenkor ázik be a cipőm és fagy le az orrom. Mégis... Esküszöm nektek, hogy a csillogó hó látványa bármiért kárpótol! Nem beszélve a különleges hópelyhekről, amiket még mindig imádok elkapni a nyelvemmel. #örökgyerek

2; Forró csoki és forralt bor

Nincs jobb időszak ahhoz, hogy ezt a két finomságot igyuk! Előtted van a kép, ahogy átfagyva hazaérsz, majd lehuppansz a kanapéra egy meleg, bolyhos zokniban és egy vastag, puha plédet terítesz magadra? Ha ez megvan, akkor tuti, hogy valamilyen forró, gőzölgő itallal teli bögrét is odaképzelsz. Na, ez nálam a forró csoki, nehezebb napokon pedig a forralt bor. :D

3; Karácsonyi vásár

Félreértés ne essék, a tömegtől néha a hideg kiráz. Minden emberszeretetemet beleölöm a munkába, ezért kifejezetten agyérgörcsöt tudok kapni a zsúfolt boltokban vagy vásárokban. Ám decemberben még ezt is kibírom! Gyorsan lépjünk tovább azon a részen, hogy gyönyörű a díszkivilágítás és menő kézműves cuccokat lehet kapni. Inkább az illatokról mesélnék. Idén biztosan nagyon nehéz lesz a mindenmentes életmód követése miatt, de inkább leszek mazochista, mint hogy kihagyjam. Csak álljatok meg és szippantsatok egy mélyet a levegőből. Kürtöskalács, sült gesztenye puncs és szegfűszeg. Összefutott a nyál a számban.

4; Karácsony

Ha már beszéltünk a vásárról, akkor nem hagyhatjuk ki magát az ünnepet sem. Bármennyire is stresszes, szeretem a készülődést: az ajándékkészítést, a sütés-főzést, a csomagolást és persze a csomagok kibontását. Tipikus család vagyunk, szóval nálunk sem mindig sétagalopp a családi vacsora, de az egész levegőben ott kering a szeretet ünnepének édes illata. Együtt vagyunk, bármi is történt egész évben. Határtalan nyugalom telepszik ilyenkor rám, mert tudom, hogy akármi történik, vannak, akikre egész életemben számíthatok majd.

5; Új év, új kezdetek

A hónap végén már mindenki a következő évben gondolkodik. Szerintem pont ezért decemberben születik meg a legtöbb terv, a legtöbb elhatározás, fogadalom vagy ígéret. Ezekből mennyit tartunk be? Az már csakis rajtunk múlik, de ha már az elhatározás megvan, akkor legalább elindultál valahová. Mindig a kezdet nehéz, ezért becsülöm azokat, akik erre képesek és remélem, hogy van bennük annyi kitartás, hogy meg is érkezzenek a célba. 

5+1; Szülinap

Oké, oké ez baromi önző dolognak tűnhet, de nem azért került fel a listára, mert szeretem ünnepeltetni magam. Azért szerettem volna mindenképpen megemlíteni, mert a szülinapom miatt mindig összejön a baráti társaság. Többen más városban élünk, mással foglalkozunk, máshogy telnek a mindennapjaink. Ám bármennyire is nehéz, ilyenkor mindig megoldjuk, hogy együtt legyünk és ezért végtelenül hálás vagyok, mert imádom a barátaimat!

Hát, ezek voltak az én érveim a december mellett. Te mit szeretsz a legjobban ebben a hónapban?

- Henna

Ezek is tetszeni fognak:

0 megjegyzés

Írásaimmal itt is találkoztok

Ha kihívásra vágysz

Világdarabok játék