Felnőttek vagyunk, nem?!

május 23, 2019

Sziasztok!

Figyelmeztetés: dühöngő poszt következik! Részben azért, mert az elmúlt napok feszültségét muszáj kiadnom magamból és a testmozgáson túl ez a legjobban bevált módszerem, részben pedig azért, mert... Hát mert, miért ne? Néha ilyen is kell.

Forrás: Pinterest
Emberekkel foglalkozom. Azt, hogy ez valójában mennyi energiát emészt fel, mennyi türelmet  és elmormolt szuuuszááát igényel, az tudja csak teljes egészében megérteni, aki szintén ebben a cipőben jár, de elképzelése azért mindenki másnak is van. Nem csak azért van ez így, mert sok panaszkodást kell megértően végighallgatni, vagy mert a mosoly már olyan természetes kiegészítőd, mint mondjuk  a kedvenc ékszered. Ha úgy gondolnám, hogy ez teher, váltanék.

Nem. Az igazán bosszantó dolog nem más, mint az emberi tehetetlenség. Néha valóban meglepődöm azon, hogyan beszélhetünk túlnépesedésről, amikor olyan sok életképtelen ember él a bolygón.

Felnőtt emberek képtelenek annyit megtenni, hogy eljussanak A pontból B pontba. Miért félünk kinyitni a szánkat és kérdezni?? Miért várjuk el, hogy mindent - de komolyan, MINDENT - ezüst tálcán nyújtsanak elénk? Valóban annyira elkényelmesedett a társadalmunk, hogy felháborodunk, ha nem szolgálnak ki minket ezer százalékosan? És itt olyan szolgáltatásokra gondolok, amiket manapság már alapvetőnek bélyegzünk, de valójában luxus. Ha nem vesz fel valaki az ajtómban és visz egészen a munkahelyem ajtajáig, akkor inkább nem megyek sehová? Elvárásokat támasztunk mások elé, követelőzünk és nagy hanggal csapkodjuk az asztalt, de mikor nézünk végre tükörbe? Mikor állítunk fel saját magunkkal szemben elvárásokat?

Forrás: Pinterest
Az emberiségre legjellemzőbb szó a tunyaság lett? Eltorzult képet vetítünk ki magunk elé. Azt hisszük, a jussunk, hogy kiszolgáljanak bennünket, de közben vakok vagyunk, amikor azt mérlegeljük, mi mit teszünk másokért. Mikor kezdünk el felnőtt emberek módjára felelősséget vállalni a saját tetteinkért és mi, saját magunk megoldást keresni a problémáinkra? Ha folyamatosan mástól vársz megoldást, akkor a gondok csak szaporodni fognak.

Nyissuk ki a szemünket. Legyünk találékonyabbak és határozottabbak. El akarsz jutni valahová? Csapd fel a térképet vagy nyisd meg a böngésztő és menj! Pénzt akarsz? Menj el dolgozni! Megbecsülést akarsz? Csinálj valamit, amiért megbecsülhetnek! Tiszteletet akarsz? Viselkedj úgy, hogy kiérdemeld! Vagy csak egy nyamvadt pizzát akarsz, mert elég volt a diétából? Rendeldd meg!

Forrás: Pinterest

Ezek is tetszeni fognak:

0 megjegyzés

Írásaimmal itt is találkoztok

Ha kihívásra vágysz

Világdarabok játék