2019 Évköszöntés

január 06, 2019

Sziasztok!

Az idei évet nagy változtatással kezdtem, hiszen a korábban különálló oldalaimat, a Csillagtörténeteket, Az Elhagyottat és a Papírfecniket az egyszerűség kedvéért összevontam. Így született meg a Pergamen Helyett!

Forrás: Pinterest

Bár az elnevezés és a dizájn megváltozott, a tartalom nem. Itt is megtaláltok minden korábbi bejegyzést és hozzászólást. Természetesen nem csak a múlt morzsáiból csemegézhettek, az idei évben is sok mindent szeretnék hozni nektek!

A naptáram szerencsére már most tele van utazási időpontokkal. Az idei első utazás a hagyományos, február első hétvégéjét érintő kiruccanás Kardosfára, majd márciusban egy kicsit messzebb hosszú hétvégézem, ugyanis barátaimmal Londont szemeltük ki. Nyáron két különböző társasággal is elmegyek Szlovéniába - érdekes lesz megfigyelni, hogy más személyekkel körülvéve ugyanaz a környék milyen különböző élményeket rejt. És persze nem hagyhatom ki a szintén hagyományos családi októberi utazást sem, ami szintén egy hosszú hétvégét érint, és ezúttal Bari lesz az úti cél. Szívem legnagyobb vágyát, Skóciát nem tudom, hogy mindezek mellett bele tudom e sűríteni az évbe, de ha nem, akkor sem bánkódom, hiszen 2020 is eljön majd egyszer.

Forrás: Pinterest

A blogregényeket tekintve szeretném az idei évben elkezdeni a Sagittarius második részét, Az Elhagyott első részét és talán sikerül dűlőre jutnom a már korábban is említett, kissé komorabb hangulatú regényem dramaturgiájával kapcsolatban, amelynek A sötétség előszobája címet adtam - egyelőre. Emellett szeretném tavalyi ígéretemet is beváltani, és néhány Sagittarius kiegészítő novellát is publikálnék, továbbá ha a játék folytatódik, akkor természetesen érkeznek a Világépítős írások is.

Az idei évben szeretnék több általam olvasott regényt megismertetni veletek, így az adott olvasmányomról mindig meg fogom írni a véleményemet, kritikámat, ajánlásomat.

Több bejegyzéstervem várakozik már egy ideje a gépemen, hogy életre keltsem őket. Ezek mind az írással kapcsolatos tapasztalataimról szólnak, illetve arról, hogy hogyan építek fel egy regényt, milyen szempontok szerint alkotom meg a karaktereket, választom meg a helyszíneket. Remélem, ezeket is érdekesnek és hasznosnak fogjátok majd találni.

Nem fogok hazudni: ez a terv. Tavaly is hatalmas lendülettel és elképesztő ötletekkel vágtam neki az évnek, aztán sajnos a felére nem jutott elég időm. Tanultam az esetből, ígérgetni már nem merek semmi olyat, amiben nem vagyok száz százalékig biztos. Ennek ellenére, ahogy olvashattátok, a terv megszületett a fejemben, így az első lépéseket már megtettem. 

Forrás: Pinterest
Vágjunk neki ennek az évnek!

- Henna

Ezek is tetszeni fognak:

2 megjegyzés

  1. Szia!
    Nagyon szép lett az új blog! :)
    És nagyon érdekes terveid vannak. Bevallom, engem az utazós bejegyzések nem annyira hoznak lázba, az írósok annál inkább, szóval azok miatt biztos visszanézek még :)
    Amúgy a sötétség előszobája, mint cím, nekem nagyon tetszik ^^
    Sok sikert a terveidhez és az új bloghoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm a dicséretet, örülök, hogy tetszik az oldal. :) Ezért jó, ha egyszerre több témát is érint egy blog, mert így mindenki megtalálja azt, ami igazán érdekli. ;) Remélem a jövőben is találni fogsz kedvedre való bejegyzést. Ha így lesz, ne felejtsd el jelezni kommentben. :P :D
      A sötétség előszobája még nagyon gyerekcipőben van, de ha a cím tetszik, az már egy nagyon jó kezdet. Egy-két konkrét jelenet, néhány szereplő és a környezet apró szelete már élénken él a fejemben, de ahhoz, hogy egy rendes történet legyen belőle, ennél még kicsit több kell. xD Remélem, jól haladok vele és megmutathatom nektek még idén. :)
      Köszönöm a jó kívánságokat és nem utolsó sorban az új blog legelső hozzászólását! ;)

      Henna

      Törlés

Írásaimmal itt is találkoztok

Ha kihívásra vágysz

Világdarabok játék