Blogger Tag kihívás

január 23, 2019

Sziasztok!

Nagyon úgy tűnik, hogy 2019-ben sem kell attól félnem, hogy kihívások nélkül maradok. Nem olyan régen két személy is jelölt az úgy nevezett Blogger Tagre. Hana és Szatti ezúton is nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltatok rám! :) A nevükre kattintva bátran elolvashatjátok az ő válaszaikat is; higgyétek el, érdemes! ;) Az eredeti taget eléritek Franciska oldalán, ha IDE kattintotok. :)

Nagyon sok kihívás kering az éterben, több közülük elég egysíkú, de hálás lehetek, mert valamiért mindig jókat kapok! :D Ebben a Blogger Tagben nagyon tetszik, hogy azt szolgálja, hogy még több weboldalt és általuk persze több bloggert megismerjünk, illetve feleleteinkkel segítsük kicsit azok népszerűsítését. Amolyan összefogásnak érzem ezt, és az ilyesmi mindig meghat.

Forrás: Pinterest
Mostani válaszaimban törekedtem arra, hogy minden kérdésnél csak egy blogot említsek meg. Ha nem így tettem volna, akkor az összes általam követett blogot mindenhol felsoroltam volna és jövő ilyenkorra sem végzek a bejegyzéssel. :D Ezért sajnos van, amelyik oldalt nem tudtam megemlíteni, de bízom benne, hogy amikről írok, azok a ti figyelmeteket is felkeltik majd. Mindegyik válaszban eléritek az említett oldalt, ha a címére kattintotok. ;)


SZABÁLYOK:

1. Kérlek, jelöld meg ezt a bejegyzést, vagy tüntesd fel a nevem a kitöltésnél (nem kattintáshajhászásból, csak fáj, hogy sosem kreditelik a munkámat)
2. Kommentben köszönd meg annak, aki jelölt (mert igenis, szokjunk vissza a komment szekció használatára, ha már van)
3. Töltsd ki a kérdéseket :) Lehetőleg igyekezz mindre különböző blogot hozni. Pörgesd végig, mikre vagy feliratkozva, nézd meg a többi kitöltő által javasolt blogokat, ha az épp eszedbe jutók nem elegek.
A kérdések megválaszolásánál mindig linkeld be a blogot, amivel megválaszoltad a kérdést, hogy ha valaki kedvet kap az olvasásához, akkor könnyen megtalálhassa!
És bár nincs minden kérdés végére odaírva, hogy miért?, vedd úgy, hogy láthatatlanul ott lebeg, és pár mondatban röviden indokold meg a választásaidat!
4. Küldd tovább X embernek (ahol X egy tetszőleges pozitív egész szám) (nem muszáj azokat jelölni, akikről a bejegyzésed szól, de nem is tilos)

KÉRDÉSEK:

1. Melyik az a blog, amelyiknek a legszebb a sablonja? (gondolj akár arra, mennyire olvasható, mennyire passzol a témához, és persze nyugodtan vegyél figyelembe szubjektív szempontokat is)
2. Melyik az a blog, amelyik a bejegyzései témájában a legközelebb áll hozzád? (itt a bejegyzések általánosságban értendők, tehát a legtöbbször olyan dolgokat boncolgatnak a posztok, amik téged érdekelnek)
3. Melyik az a blog, amin olyan bejegyzést olvastál, amit azóta sem bírsz kiverni a fejedből? (akár azért, mert megrázó volt vagy csak feldobta a napod, vagy bármi más miatt maradandó élmény volt)
4. Melyik az a blog, ami kellemes csalódást okozott? (pl. a külseje nem volt különösebben csábító, de beleolvasva rájöttél, hogy egy tehetséges íróról van szó)
5. Melyik az a blog, amelyiknek az írója a legszebben fogalmazza meg a bejegyzéseit? (bármilyen bejegyzés, tehát itt sem muszáj történetes blogot jelölni, csak olyat, akinek a nyelvi szintjét jónak, élvezetesnek találjátok)
6. Melyik az a blog, amelyik régi kedvenced, és szeretnéd, ha az írója újra aktív lenne? (másszóval egy blog, ami régóta nem frissül, pedig örülnél neki)
7. Melyik az a blog, amelyik csak nemrég nyílt, de sokat vársz tőle? (avagy a legígéretesebb kezdőnek vagy újrakezdőnek járó díj)


Forrás: Pinterest
VÁLASZOK:

1. A legszebb

Neverhood nevéhez köthető a Neverhood's diary. Már a fejlécébe első látásra beleszerettem, bár igaz, hogy némi átalakítás történt az évek során. Ami miatt egyből az ő oldala ugrott be, az elsősorban az, hogy a legtöbbször saját fotókkal dísziti a bejegyzéseit, és ezek mind nagyon szépek. A blog maga letisztult, de Neverhood mégis belecsempészett egy kis színt, ami igazán feldobja. Átlátható, könnyen ki lehet igazodni ebben a naplóban, és számomra ez is egy fontos szempont. Tudom, hogy ennél a kérdésnél a külsőségekről kell mesélnem, de remélem azért nem köveztek meg, ha azt is megemlítem, hogy Neverhood írói stílusát is nagyon szeretem. Kritikus, szarkasztikus, kíméletlenül őszinte, de mégis humoros. Érdemes elolvasni egy-két bejegyzését.

2. Témájában a legközelebb áll hozzám

Ennél a résznél már jóval több blog neve beugrott, így nem volt egyszerű kiválasztani egyet. Végül azért esett a választásom az Így neveld a regényedet oldalra, mert egyrészt, ha jól láttam, akkor ezt még senki nem említette a válaszaiban, másrészt pedig valóban az egyik leghasznosabb blog, amelyre valaha tévedtem. Egy szakember nevéhez köthető az egész, aki kreatív írást oktat. Ennek köszönhetően a cikkjei rendkívül hitelesek számomra. A regényírás legapróbb részleteiről is mesél. Elmondja a buktatókat és azt, hogyan kerüljük ki, vagy ugorjuk át őket. Sokat lehet tanulni az itteni bejegyzésekből, érdemes meglátogatni. 

3. Egy emlékezetes bejegyzés

Lia oldalát, a Kezdetben... blogot szeretném itt megemlíteni, ugyanis neki köszönhetem a Világépítős játékot. Többször megemlítettem már, hogy Az Elhagyott történetem valószínűleg még mindig csak egy kusza vázlat lenne a számítógépem egyik eldugott almappájában. Tudom, hogy a fejezeteket egyelőre még nem publikáltam, így még nem tudhatjátok, de higgyétek el, hogy rendkívül beindították a fantáziámat a világépítéssel kapcsolatos témák és az ezekre írt novellák. Olyan sok kiegészítés jutott eszembe Az Elhagyotthoz, hogy nem győzöm lecsitítani az elmém, rendbe szedni a gondolataimat, és mindegyikből valamilyen értelmes történetet/szereplőt/jelenetet kreálni. Idén már mindenképpen szeretném nektek is bemutatni az új világomat, Vaalbarát, remélem ti is imádni fogjátok! :) És miközben olvassátok majd, senki ne feledje, hogy a létrejöttét Lia játéka segítette elő. ;)

4. Kellemes csalódás

Varázstinta. Lonette oldala valóban varázslatos, ám első pillantásra még nem is sejtettem, hogy mennyire. Félreértés ne essék, nem az oldal dizájnjával volt problémám, de az tény, hogy ránézésre sokkal egyszerűbbnek gondoltam, mint amilyen valójában. Lonette könyvajánlóit nagyon szeretem, és nem csak a jó regények miatt, hanem a megfogalmazás, a stílus és Lonette tapasztalata (amit én szakértelemnek is simán betudok) miatt is. Hiszek neki, amikor azt mondja, hogy egy bizonyos könyvet érdemes a kezünkbe venni és akkor is, ha valami kevésbé nyerte el a tetszését, mert igazán jó ízléssel rendelkezik. Sok esetben olvas olyanokat, amik az én "komfortzónámból" kiesnek, ám ő mégis képes meghozni hozzá a kedvem. Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre a varázslatra.

Forrás: Pinterest
5. Legszebb megfogalmazás

Egyből Szatti ugrott be ennél a kérdésnél! A Pennát a kézbe oldal számomra egy örök kedvenc marad, mert rengetegszer húzott ki az írói válság ocsmány, bűzös mocsarából. Az oldal bezárását nem régen jelentette be, és biztos vagyok benne, hogy sokaknak hiányozni fog. Azonban nagy szerencsénkre Szattitól nem kell búcsút vennünk, ugyanis személyesebb blogján, a Breathe.Dream.Love.Live oldalon továbbra is hallatja a hangját. Imádom Szatti stílusát! Szerintem nagyon szépen ír, szeretem, amikor lényegretörően fogalmaz, de azt is, amikor csodálatos hasonlatokkal él. Ha lennék olyan menő, hogy hivatalos személyes tanácsadót fogadjak magam mellé, akkor biztos, hogy ő lenne az! :D Szerencsémre e nélkül a státusz nélkül is bármikor fordulhatok hozzá, ő mindig nagyon szívélyesen segít, amiért mindig hálás leszek neki.

6. Régi kedvenc

Körülbelül másfél, két éve szippantott be újra a blogok világa, és akkoriban nagy kedvencem lett Jolt  írása, a Csillagtolvaj. Ő "csak" novellákat írt a kitalált történetről, nem teljes blogregénynek szánta, de számomra mégis olyan volt, mintha egy könyvben egymás után olvasnám a fejezeteket. Nagyon sajnálom - de persze abszolút megértem -, amiért Jolt is úgy döntött, hogy idén visszavonul. Remélni merem csak, hogy nem végleg, mert a Csillagtolvaj folytatásait nagyon szívesen olvasnám tőle.

7. A legígéretesebb kezdő / újrakezdő

Na, itt most egy kicsit csalni fogok, és így, hogy ezt előre jelzem, talán megbocsátotok nekem. :D Ugyanis az utóbbi időben még az általam régóta követett oldalak legfrissebb bejegyzéseinek elolvasására sem volt időm, nemhogy új blogokat felfedezni! Azonban egy számomra nagyon kedves blogger társam néhány hónapja - megint xD - átalakította a korábbi oldalát, így hát őt említem most meg: Hana Naplopója. :D A csillagos háttérért egyértelműen odavagyok, a változatos betűtípusai pedig igazán figyelemfelkeltőek és egyedivé teszik az oldalt. Hanát a Zúzmaralángok kapcsán ismertem meg, és a zöldes ködbe burkolózó világa teljesen elvarázsolt. Most újra publikálja a korábbi fejezeteket, úgyhogy nagyon bízom benne, hogy a történet sikeresen folytatódik majd. ;)

Forrás: Pinterest
JELÖLTJEIM:


Bízom benne, hogy örülni fogtok ennek a szuper kihívásnak. A válaszaitokra nagyon kíváncsi vagyok! :) A szabályt és kérdéseket az eredeti oldalról tudjátok kimásolni, ha IDE kattintotok.

- Henna


Ezek is tetszeni fognak:

2 megjegyzés

  1. Nagyon örülök, hogy sikerült megírnod a bejegyzést! Átkattintottam az általad kiemelt oldalakra és tényleg, érdemes mindegyikükhöz benézni, olvagsatni. Külön köszönöm, hogy a válaszoknál gondoltál rám, jól estek a szavaid és a véleményed! :) Bár személyesen nem ismerlek, mindig jó szívvel gondolok rád, a távolból is!

    Puszi,
    Szatti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is volt kérdés, hogy rád is gondolok, és komolyan is gondoltam mindent, de hát ezt Te is tudod. ;)
      Ez a szép egyébként az internetben és a blogolásban: olyan embereket hoz össze, akik egyébként lehet nem találkoznának. :)

      Henna

      Törlés

Írásaimmal itt is találkoztok

Ha kihívásra vágysz

Világdarabok játék